2008. március 15., szombat

Ami fontos lehet Mindenki Életében !

Ami fontos lehet mindenki életében!

Sok mindent megmagyaráz a Nikken filozófiájában.
(1.rész)

Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy 130 évet érjen meg.
Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy
betegség és korai halál lesz az osztályrészünk. Minden bosszúság, minden nem természetes táplálék, mindenfajta stressz, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk "bankszámlájából"
míg már csak
a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna...

Mi az, amitõl a sejtjeink úgy félnek, mint ördög a tömjéntõl és mindent
bevetnek ellene, amivel rendelkeznek?

Mi az, amitõl a testépítõk is hasonló módon rettegnek és még egy étkezésen belül sem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják?


Ez a sav.

A sav a sejtjeink közötti térben.
Itt szeretnék megosztani valamit, ami még az orvosi egyetemen sem kapott kellõ hangsúlyt:

a test sav-bázis egyensúlya és betegségek közötti összefüggés.

Az emberi szervezet csak nagyon szűk körülmények között képes
működni. Jól ismert például, hogy a hőmérsékleti tartomány 36,5- 37,0
Celsius fok. Ha ettől akár egy fokkal eltér, akkor ott már komoly gondok lépnek fel. Kevésbé ismert, de legalább olyan fontos a szervezetünk
pH értéke. Minden vizes oldatnak megvan a rá jellemző pH értéke.

Semlegesnek mondják a 7,0 értékű pH-t, az alatta lévőt savasnak és a felette lévőt pedig lúgosnak.

Minél kisebb a pH, annál erősebb a sav, tehát a 5,0 érték erősebb savra
(elsavasodásra) utal, mint pl. a 6,0 érték.

Az emberi test 7,35-7,45 pH tartományban működik jól.
Ahogy látjuk ez enyhén lúgos tartományban, van. Ettől már a kis értékű eltérés is komoly következményekkel jár, akárcsak a hőmérsékletbeli
változás, csak ez kevésbé ismert dolog.
A sejtjeink lúgos kémhatáshoz vannak hozzászokva.

Tudtad-e,
hogy a tenger vízének (ahol az elején a sejtek kolóniába verődtek) a pH-ja
8,0-8,5?

Tudtad-e,
hogy a magzatvíz (a folyadék, amely körbeveszi a magzatot az
anyaméhben) pH-ja 8.5 körül van? Tudtad-e, hogy az egészséges, anyatejjel táplált csecsemő vizelete lúgos vegyi hatású?

Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel:
szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A vesénk által kiválasztott vizelet pH értéke 4,8-7,5 között mozog.

Csak megemlítem, hogy pl. a kávé és a sör pH-ja 4,0, azaz savasabb,
mint a vese által produkált legsavasabb vizelet, amit még kiválasztani képes!!!

Ha a savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes a savak
kiválasztására, és vagy kénytelen elraktározni őket a testszövetekben
(zsírszövet – elhízás!) vagy pedig semlegesíti őket.
Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, hogy az ehhez szükséges
ásványi anyagokat (pl. kalcium) a különféle szervekből, csontokból, fogakból választja ki.

Így ez
csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezet.

Már rég leszoktunk az egészséges (legalább 80%-ban lúgos) ételek
fogyasztásáról és a legtöbb ember teste el van savasodva.

Erről könnyen meggyőződhet a reggeli vizelet pH értékének
megállapításával – ha 7,0 alatt van az érték – akkor el van savasodva
(„tudományos” szakkifejezéssel élve – acidosisban szenved). A szervezetünk igyekszik megtartani a működését és a savakat a kevésbé
fontos területeken (zsírszövet, kötőszövet) raktározza.

Amikor ezek a „hulladék raktárok” is megtelnek, jönnek a fontosabb
szervek károsodásai. Tehát, ha megvizsgáljuk egy ember egészségügyi
pályáját, akkor megállapíthatjuk,

hogy a szívinfarktust vagy a rákot vagy az agyvérzést, mint a végállomást, megelőzte az elhízás, az izületi panasz, a reuma,
a gyomorégés, a krónikus fáradtság, az ekcéma vagy bármely egyéb
túlsavasodással járó tünet.

Ezek a tünetek különálló betegségneveket kaptak.

Felsorolok itt egy pár ilyen nevet, ezeknél a legtöbb esetben
kimutatható az elsavasodás: aphta (szájfekély), allergia, arthritis, arthrosis, cellulitis, csontritkulás (osteoporosis), ekcéma, elhízás (obesitas) és ehhez kapcsolódó anyagcserezavar, fáradtság, fogszuvasodás, immunrendszer bizonyos zavarai, gyomorégés, izomláz,
korai öregedés, köröm problémák, nyombélfekély, rák, erős testszag,
vérnyomás problémák.

Az elsavasodott testben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok,
gombák, Candida), amelyek szintén elkezdenek savakat termelni és ezeket, a salakanyagokat a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontják
a helyzetet.

A paraziták nem szeretik a lúgosabb kémhatású közeget, hanem a savas
irányú eltolódást.
Tudtad-e azt, hogy egy kezdődő herpeszt meg lehet állítani egy 5% nátrium klórit (NaClO2) oldattal, való ecseteléssel, amely erősen lúgos
kémhatású?

A gombás fertőzés nem mindig látható formában zajlik, de ez magyarázatot ad miért szokott ez visszatérni, ill. miért múlik el olyan
nehezen. A sejtjeink ellátása tovább romlik és a szervezetünk vérnyomás
emelésével igyekszik kompenzálni. A sejtjeink tovább változnak-alkalmazkodnak ezekhez a zord körülményekhez és innen már csak
egy lépés választja el őket a rákos elfajulástól.

A kiút a bázikus (lúgos) étrend kialakítása, helyesebben –
Visszaállítása

Nagyon fontos a nagy mennyiségű folyadékfogyasztásra is,
hogy a vese képes legyen kiválasztani az ürülő salakanyagokat ill. a
semlegesített savakat.

A megfelelő mennyiség testsúly kg-ként 1/2 deciliter folyadék.

Természetesen fokozott izzadással járó körülmények között ez csak nőhet

(meleg nyár, pékség, téglagyári munka, öntöde stb.). Átlagban egy 80 kg ember 4 liter folyadékot kell, hogy fogyasszon.

Nincsenek megjegyzések: